in beijing, people’s architecture office (PAO) has conceived the headquarters for a non-profit with the idea of social well-being in mind. the progressive office houses the leping foundation — an organization known for social innovation and four investee companies that work across the fields of job training for migrant workers, agricultural research, preschool education, and microfinance. PAO aesthetically tied these distinct branches together via a central activity loop of suspended vegetation, which is mirrored by a running track beneath.

people's architecture office
all images courtesy of people’s architecture office, jing weiqi

 

 

across 1100 square meters headquarters, PAO has created a workspace that is flexible, spontaneous, and promotes active and energetic lifestyles. the running path is available to for all employees to participate in moderate exercise throughout the day, beneficial to the mind and body. the configuration of the path offers opportunities to move while at work: office staff can walk laps while on a call; others can converse while simultaneously cultivating plants above them. 

people's architecture office

 

 

suspended from the ceiling is a planted loop of greenery with an advanced air filtration system incorporated into its design. the vegetables and herbs collected from the planter and other hydroponic gardens throughout space are harvested and prepared for lunch on-site. furthermore in beijing — one of the world’s most polluted cities — indoor air quality data is regularly collected and monitored, and is displayed in real time above the running track.

people's architecture office

 

 

combining lounging and working, an interior ‘mini mountain’ is intersected by the activity loop. the geometric surfaces create angles for a variety of sitting and resting postures, and also offers access to the mezzanine level. interestingly, a graphics on the wall are designed to remind employees of the importance of staying active and changing positions. gradating bands of blue span the height of the walls and columns at 60 centimeter intervals, where recommended periods of time spent at each height correspond with activities such as sitting, walking, and climbing.

people's architecture office

 

 

leping’s work in social impact requires collaboration between various team members and departments. to enable this, PAO has designed custom workstations that form social spaces for informal interaction, including mini kitchens and lounge spaces. the furniture system comprises a truss structure that allows storage to be suspended above, freeing up floor space and creating more room for habitation. meanwhile, a ‘people’s canopy’ can be moved around and expanded to create separate meeting spaces within the central loop area.

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

people's architecture office

 

 

 

project info: 

 

client: an office for social well-being: leping social entrepreneur foundation headquarters
location: beijing
date of completion: december 2017
principal: he zhe, james shen, zang feng
project team: jiang hao, sha jinghai, kong ming, cui gangjian, xiang weixing, lin mingkai, xu xi, jing zhenzhen, chen ziwei
photographer: people’s architecture office, jing weiqi

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    design news