yumiko ishihara: chopsticks wall
 
yumiko ishihara: chopsticks wall
oct 23, 2011

yumiko ishihara: chopsticks wall

‘chopsticks wall’ by yumiko ishihara at information booth koganecho bazaar 2011 all images courtesy of yumiko ishihara

japanese architect yumiko ishihara of BO5 has designed a partition for the information booth
at the koganecho bazarr, as part of yokohama triennale 2011. acting both as a wall and a shelf,
the truss-like structure is formed from 3000 chopsticks, connected by bamboo sticks and clips
into panels.
 
the room in which ‘chopsticks wall’ is installed is divided into four parts: one for pictures, one for video
projection, a brand shop, and an information zone. the open nature of the screen separates the room
without blocking sight lines, allowing light to flow through the room and making the booth appear larger.

yumiko ishihara: chopsticks wallwall continuing into picture zone

yumiko ishihara: chopsticks wall separator passing from one space into another 

yumiko ishihara: chopsticks wall view of partition used as shelf 

yumiko ishihara: chopsticks wall inside view of bamboo rods and clips 

yumiko ishihara: chopsticks wallinformation booth at night 

yumiko ishihara: chopsticks wallvideo zone

yumiko ishihara: chopsticks wallmodel

  • Very good!

    a

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

(8 articles)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

design news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,029 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine