faced with the considerable task of redesigning and renovating an old house that sits on a small vietnamese alleyway, kientruc o architects transformed the forgotten structure into the multi-functional ‘T house.’ the interior combines the public space of a neighborhood restaurant with the privacy of a family home — located on the upper floors. the ‘refreshed’ design will change how the residents perceive and interact with the space around them. 

kientruc o t house
kientruc o architects completed the project in 2017
all images by hiroyuki oki | courtesy of kientruc o architects

 

 

kientruc o’s unconventional design of the home in vietnam’s ho chi minh city deviates from a typical dwelling by bringing a business entity within the walls of the home. ‘our focus when shaping this space is to create an environment that provoke emotional interactions with the architecture,’ describe the architects. ‘it is expressed in a continuous reel of functional relationship between spaces that are stringed together from inside the house to the alley and back. this is a kind of architectural newness that set us apart from our typical design method.’

kientruc o t house
the house and restaurant combo sits on a small alley that branches off a major street

kientruc o t house
the interior needed to maintain the privacy of a home without blocking the restaurant from the exterior

kientruc o t house
the white-washed interior allows for the exterior and interior vegetation to resonate as part of the structure

kientruc o t house
the dark wood furniture contrasts against the white, sleek interior

kientruc o t house
this is not your traditional home — somehow it seamlessly combines work and residence

kientruc o t house
the glass screen creates enough of a barrier between the interior spaces and public street corner

kientruc o t house
at night, the structure illuminates the corner on which it sits

kientruc o t house
the interior provides a relaxed dining experience 

kientruc o t house
when dining there is no indication that you are within the confines of someone’s home

kientruc o t house
additional vegetation encircles the outdoor patio seating

 

 

Save

Save