MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus

MARC FORNES / THE VERYMANY introduces ‘THE ORB’

 

MARC FORNES / THEVERYMANY has created a striking installation, The Orb, at Google’s Charleston East Campus (see designboom’s previous coverage here). This pavilion features a lightweight structure of swirling organic forms, providing visitors with an immersive experience of light and architecture. Designed as an ‘anchoring artwork,’ The Orb complements the main campus building by offering a serene space for distraction, contemplation, and social interaction amid the dynamic environment of the tech giant’s headquarters.

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
photography by Younes Bounhar / Doublespace Photography

 

 

A new landmark for Google’s Charleston East Campus

 

Against the grand backdrop of the new Charleston East building, the Orb pavilion by MARC FORNES / THEVERYMANY (find more here) emerges as a complementary structure. Developed through computational protocols and infused with a spirit of play, the Orb reflects the innovative ethos that defines the work at Google (find more here). Crafted from ultra-thin aluminum, this intricate system of many parts is an iconic landmark and a point of engagement for Google employees and the Mountain View community.

 

Positioned at the prominent intersection where the Google campus meets public space, the Orb establishes an inspiring outdoor room. This expressive pavilion is designed to draw curiosity and foster various interactions, both day and night. It invites the public and employees to explore and engage, creating a dynamic space for connection and inspiration.

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the pavilion features a lightweight structure of swirling organic forms

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the Orb is designed as an ‘anchoring artwork’

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the installation provides visitors with an immersive experience of light and architecture

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the expressive pavilion is designed to draw curiosity

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the Orb establishes an inspiring outdoor room

theverymany-orb-google-designboom-full-02

the pavilion emerges as an iconic landmark

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
it is also a point of engagement for Google employees and the broader community

theverymany-orb-google-designboom-full-01

the Orb is developed through computational protocols and infused with a spirit of play

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the dynamic volumetry makes the pavilion resemble a living organism

MARC FORNES / THEVERYMANY sculpts 'the orb' pavilion at google's campus
the Orb at night

 

project info:

 

name: The Orb
designer: MARC FORNES / THEVERYMANY | @theverymany
commissioner: Google | @google

dimensions: 10m / 33’ H
material: 3mm Aluminum
linear cut distance: 26,820 meters
number of parts: 6.441
number of rivets: 217,847

photography: Younes Bounhar / Doublespace Photography

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

happening now! on its 35th participation at salone del mobile, pedrali unveiled eleven new collections for indoor and outdoor spaces, including brand new collections and extensions of existing collections! 

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5