naf architecture and design inserts a switch box in an existing home
 
naf architecture and design inserts a switch box in an existing home naf architecture and design inserts a switch box in an existing home
nov 30, 2014

naf architecture and design inserts a switch box in an existing home

naf architecture and design inserts a switch box in an existing home
image © toshiyuki yano
all images courtesy of naf architecture and design

 

 

 

japanese practice naf architecture and design was commissioned to complete an interior renovation of a 4-story, 17 year old home in a dense neighborhood of tokyo. the layout of the existing rooms made little sense, especially considering that the new house was to serve a family of three with a chiropractic clinic. in order to consolidate the bedrooms, entertainment rooms and businesses in one pre-existing form, a timber box, dubbed a ‘switch box’, was installed in the very center of the building acting as a spatial intersection for all functions. accepting visitors at the front door, the switch box acts as a waiting room to the chiropractor’s office, the vertical circulation to the living room, bedrooms, and karaoke room in the basement.


ground level
image © toshiyuki yano

 

 

 

the remainder of the structure by contrast is rendered in a stark white color, including walls, ceilings and structural elements. the box, made of deck wood, serves an important role in circulation but also interacts with every other space. the roof is peeled back, allowing natural light from the skylights to reach the ground levels. the top of the box reaches high enough to serve as a desktop for the living room area, and smaller areas off to the sides of the box allow for noise transmittance while blocking visual connections- allowing for privacy.


(left) inside the timber switch box
(right) view from above
image © toshiyuki yano

 

 


image © toshiyuki yano

 

 


top level – top of box serves as a desk
image © toshiyuki yano

 

 


entrance into the box
image © toshiyuki yano

 

 


office space
image © toshiyuki yano

 

 


original house
image © toshiyuki yano

 

 


original house
image © toshiyuki yano

 

 


diagrammatic concept

 

 


section

 

 

 

project info:

 

 

name of the project: switch box in house 
location: suginami ward, tokyo
category: detached house
structure: wood construction
maximum height: 8.859m
frontal road: 5.54m on the west
site area: 71.51m2 
total floor area: 127.99m2
completion: desember 25, 2012
architect: akio nakasa(director) ,daisuke aoki
photographer : toshiyuki yano

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    491,983 subscribers
    - see sample
    - see sample