ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea

KODE Architects, led by Min-ho Kim, constructs Evergreen Church

 

Evergreen Church by KODE Architects is situated in a neighborhood in Hwaseong-si, South Korea, undergoing urban development projects, prompting questions about how a church should integrate into both newly created and urban landscapes. The design approach emphasizes simplicity and adaptability, aiming for a church that blends seamlessly into the evolving cityscape.

 

The architectural massing responds to the uncertain surrounding landscape by maintaining a straightforward form that harmonizes with its urban context. Ribbed concrete was chosen for its capacity to create a three-dimensional effect, playing with texture, as well as light and shadow across the building’s elevation.

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
all images by GUUIJIN

 

 

The church’s textured facade shifts throughout the day

 

During the design phase, various rib shapes and spacings were tested to achieve the desired contrast and depth, resulting in a rectangular rib concrete form. The church’s facade shifts throughout the day and across seasons, revealing different aspects of the building’s relationship with its environment. The design team at KODE Architects opts for modular metal plate formwork to achieve a precise execution within budgetary constraints. By blending into its surroundings while offering its own symbolic presence, Evergreen Church stands as a quiet, yet impactful addition to the urban landscape.

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
Evergreen Church by KODE Architects integrates seamlessly into the evolving cityscape of Hwaseong-si

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
the church’s design emphasizes simplicity and adaptability within the urban landscape

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
ribbed concrete creates a three-dimensional effect, playing with texture and depth

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
modular metal plate formwork ensures precise construction within budget constraints

evergreen-church-kode-architects-south-korea-designboom-1800-2

the church’s elevation showcases a contrast of light and shadow

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
the chosen rectangular rib concrete form complements the building’s modern aesthetic

ribbed concrete skin encloses evergreen church by kode architects in south korea
the church’s facade changes throughout the day and seasons, reflecting its environment

evergreen-church-kode-architects-south-korea-designboom-1800-3

the church’s adaptability allows it to fit into newly developed urban landscapes

 

1/8
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 
1
 

project info:

 

name: Evergreen Church

architect: KODE Architects | @kode_architects
lead architect: Min-ho Kim
location: Hwaseong-si, South Korea

photography: GUUIJIN

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina vergopoulou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom
happening now! AXOR makes individual luxury a reality in the bathroom, and reveals its citterio C collection by antonio citterio.

architecture in korea (405)

church architecture and design (226)

concrete architecture and design (704)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5