ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products

 

ASWA’s irregular-shaped office marks the brand’s signature

 

ASWA has designed ‘Sevenlakes Office’, the headquarters of a food packaging brand in Thailand. The design idea derived from the brand’s thermoforming packaging product, so the architects sought to translate this function into an architectural language. Thus, the final structure adopts an irregular form, clad in metallic black aluminum, mimicking the shape of an object wrapped into a vacuum packaging film.

 

Beyond the brand’s signature, the project bears a well-lit functional layout for the people who work there. To achieve this combination successfully, the design team integrated two courtyards into the robust composition, letting daylight spill over the interior. ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
all images by ASWA

 

 

interpreting the brand’s products in an architectural idea

 

The Bangkok-based practice has designed a new office with an uneven envelope taking its cue from the brand’s product — a vacuum packaging film for the food industry. The unformed space conveys the concept of a variable appearance following the shape of an object it wraps. The brief was to design an interior space of 230 sqm to accommodate 6-8 staff seating, a ten-seat meeting room, and an area for the managing director room.

 

Occupying an area of about 400 sqm close to the Suvarnabhumi airport in Bangkok, the plot is surrounded by low-rise residential buildings and empty low lands. Therefore, its triangular volume that rises up 6 meters makes its presence obvious, marking the brand’s identity. The highest part of the volume is located next to the roadside to serve the staff. This area can fit up to 8 people, and the ceiling is inclined to host the meeting room and managing director room. ASWA opted for a steel structure as the material can sculpt into an irregular form with a wide span. Thus, as aforementioned, a metallic black aluminum composite clads the building to mimic a single-sheet wrapping like the company’s thermoforming packaging product.

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products

 

 

two courtyards penetrate the solid building

 

The plan can be divided into three sections; the staff area is positioned on the left side, the meeting area in the center, and the managing director’s room to the right. For the entrance, the architects sculpted the structure on the oblique side of the trapezoid plan forming a nook. There, a deck takes place, creating a welcoming area with a curved backdrop that invites the staff to unwind and interact. 

 

Upon entering, one encounters a surprising ‘scoop greenery courtyard’ that brings vivid pops inside. Besides the big yard, the interior houses another ‘scoop pool court’ for the managers to spend time with their children during the weekend. 

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
the triangular volume with the trapezoid plan shape comes from the idea of thermoforming packaging

aswa-sevenlakes-office-thailand-designboom-1800
ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
a metallic black aluminum composite clads all over the building
aswa-sevenlakes-office-thailand-designboom-1800-2

the highest volume of 6 meters is next to the roadside.

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
the entrance is on the oblique side of the trapezoid plan

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging productsthe greenery courtyard brings natural light in

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
the first glimpse of the space, when entering inside, is the surprising ‘scoop greenery courtyard’

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
inside and outside atmosphere in the staff area

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
the meeting room shares a view on the shortened side

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
a ‘scoop greenery courtyard’ allows staff to enjoy a void toward the sky

ASWA wraps office into metallic black aluminum mimicking the brand's packaging products
the ‘scoop pool court’ 

 

 

project info:

 

name: Sevenlakes Office
designer: ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic)

landscape design: LAAB

main contractor: CCK

location: Bangkok, Thailand

status: completed

area: 230 sqm

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissionsfeature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. See more project submissions from our readers here.

 

edited by: christina petridou | designboom

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom

ALUMINUM ARCHITECTURE AND DESIGN (60)

ARCHITECTURE IN THAILAND (309)

ASWA (11)

WHERE PEOPLE WORK (848)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5